Μιλήστε μας για το ταξίδι σας

Ημ. αναχώρησης
Ημ. επιστροφής
Σχόλια

Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.Πληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-A6AEE92B Αεροπορική εκδρομή Πάσχα 2023 στη Χίο

 ΠΑΣΧΑ 2023 ΣΤΗ ΧΙΟ

5ήμερη αεροπορική εκδρομή

Aναχωρήσεις 13 & 14 Απριλίου 2023

από 565 ευρώ !

 

Πρόγραμμα εκδρομής

Μεγάλη Πέμπτη: Αθήνα - Χίος

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Χίο, την πατρίδα της ευωδιαστής μαστίχας και κατά μία εκδοχή πατρίδα του Ομήρου. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, το κεντρικό CHIOS CHANDRIS 4*. Το βραδάκι πεζή κατευθυνόμαστε προς τη Μητρόπολη της χώρας της Χίου (για όσους το επιθυμούν), για να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, των 12 Ευαγγελίων. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.

Μεγάλη Παρασκευή: Κεντρική Χίος (Νέα Μονή – Ανάβατος – Αυγώνυμα)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Χίο (για όσους αναχωρούν στις 14/4). Μπουφέ πρόγευμα για όσους βρίσκονται ήδη στο νησί της Χίου και ξεκινάμε την εκδρομή μας προς την Κεντρική Χίο, με επίσκεψη στο περίφημο Μοναστήρι της Νέα Μονής, το σπουδαιότερο Βυζαντινό μνημείο του νησιού, με θαυμάσια ψηφιδωτά. Η Μονή ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κων/νο το 1042 μ.Χ. που συγκαταλέγεται στα μνημεία της UNESCO. Στην συνέχεια θα περάσουμε από το χωριό Ανάβατος, όπου είναι κτισμένο σε απότομη πλαγιά και προσφέρει καταπληκτική-πανοραμική θέα. Το χωριό ονομάζεται επίσης “ΜΥΣΤΡΑΣ” της Χίου. Σήμερα σώζεται η εκκλησία του Ταξιάρχη που εν μέρει έχει αναστηλωθεί από την αρχαιολογική υπηρεσία. Συνεχίζουμε για να δούμε το χωριό Αυγώνυμα όπου είναι κτισμένο σε γραφική πλαγιά και έχει χαρακτηριστικά μικρά, πέτρινα σπίτια με αψιδωτά παράθυρα, κτισμένα για οχυρωματική άμυνα στις επιθέσεις των πειρατών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για Νηστίσιμο δείπνο και μεταφορά στην πόλη για να παρακολουθήσουμε τον επιτάφιο. Μετέπειτα θα βρεθούμε στην κεντρική πλατεία, όπου συναντώνται «παραδοσιακά» όλοι οι επιτάφιοι της πόλης.

Μεγάλο Σάββατο: Μαστιχοχώρια - Βροντάδες

Σήμερα μετά το πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για εκδρομή στα Νοτιόχωρα, τα γνωστά «Μαστιχοχώρια». Θα περάσουμε από την περιοχή του Κάμπου και επίσκεψη (εφόσον είναι ανοικτά) στο μουσείο Citrus (έξοδα ατομικά), όπου εκεί θα έχουμε περιήγηση σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτήματα όπου θα μας παρουσιάσουν όλη την ιστορία του Κάμπου, με εκθέματα φωτογραφιών-αντικειμένων. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Μηνά όπου εκεί μαρτύρησαν πάνω από 2500 Χιώτες, τους οποίους ύστερα από ηρωική αντίσταση, έσφαξαν και έκαψαν ζωντανούς οι Οθωμανοί. Τα σημάδια από το αίμα και τη φωτιά φαίνονται ακόμα και σήμερα στο δάπεδο του ναού! Η εκδρομή μας συνεχίζεται με πέρασμα από το χωριό Αρμόλια, γνωστό για τα κεραμικά του. Με το άρωμα της μαστίχας να μας «κυνηγάει», φτάνουμε στο ζωγραφιστό χωριό «Πυργί» με την θαυμάσια αρχιτεκτονική του και τα μοναδικά ξυστά στις προσόψεις των σπιτιών. Επίσης μπορούμε να επισκεφτούμε την εκκλησία-κόσμημα του 12ου αιώνα, αυτή των Αγίων Αποστόλων (θα χρειαστεί ραντεβού). Πριν φτάσουμε στα Μεστά θα κάνουμε μικρή στάση σε περιοχή με μαστιχόδενδρα για να δούμε από κοντά τα μοναδικά αυτά στο είδος τους δένδρα. Τα Μεστά είναι μεσαιωνικό χωριό πρότυπο αμυντικής αρχιτεκτονικής, με τα στενά σκεπαστά σοκάκια και γεμάτα μεσαιωνικά μνημεία. Το βράδυ μεταφορά με πούλμαν στον Άγιο Μακάριο στους Βροντάδες (Αίπος) Χίου για εκκλησιασμό και στην συνέχεια να παρακολουθήσουμε τον γνωστό σε όλους Ρουκετοπόλεμο, όπου το μοναδικό αυτό έθιμο κρατά από την Τουρκοκρατία και είναι πόλεμος μεταξύ 2 εκκλησιών, του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερυθιανής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το Αναστάσιμο δείπνο.

Κυριακή του Πάσχα: Λαμπριάτικη μέρα – Μύλοι - Δασκαλόπετρα

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΤΕΣΤΗ! Σήμερα μετά το πρωινό μας θα έχουμε ελεύθερη ημέρα για ξεκούραση και να γιορτάσουμε την Κυριακή του Πάσχα στο ξενοδοχείο. Μετά το λαμπριάτικο μεσημεριανό μας και την απαραίτητη ολιγόωρη ξεκούραση, θα κάνουμε την εκδρομή μας προς τους Μύλους, στα Ταμπάκικα (παλαιά βιομηχανική ζώνη), όπου σήμερα δεσπόζουν 4 αποκατεστημένοι ανεμόμυλοι. Οι ανεμόμυλοι αυτοί μαζί με άλλους που υπήρχαν στην ίδια περιοχή εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των γειτονικών βυρσοδεψείων, των εργαστηρίων στα οποία γινόταν κατεργασία δερμάτων. Θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες και στην συνέχεια αναχώρηση για να επισκεφτούμε την Δασκαλόπετρα και την Πέτρα του Ομήρου πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο.

Δευτέρα του Πάσχα: Βολισσός – Αγία Μαρκέλλα – Χωριό Πιτυός

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και κατευθυνόμαστε προς τη Βολισσό. Πρόκειται για ένα χωριό με μεγάλη ιστορία, που κατά τον Θουκυδίδη, ήταν κάποτε μια παλιά αιολική πόλη και ήταν ανάμεσα σε αυτές που ερίζουν για την καταγωγή του Ομήρου. Τα βυζαντινά χρόνια, στην κορυφή ενός λόφου, κατασκευάστηκε ένα κάστρο με σχήμα τραπεζίου και έξι κυκλικούς πύργους. Μετά τη Βολισσό, λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, οδεύουμε προς την Αγία Μαρκέλλα, που είναι το μεγαλύτερο προσκύνημα του νησιού. Ο ίδιος ο Ιερός Ναός είναι και ο τόπος του μαρτυρίου της Αγίας δίπλα στη θάλασσα. Επόμενος προορισμός της εκδρομής μας είναι το χωριό Πιτυός, xτισμένο σε ένα μοναδικό περιβάλλον που συνδυάζει βουνό και πεδιάδα. Στο τοπίο παρεμβάλλεται και ένα βυζαντινός πύργος, μικρές εκκλησίες και ένας ανεμόμυλος. Χρόνος για φαγητό (έξοδα ατομικά). Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στις 17/4 θα μεταβούν στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, ενώ οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν στο ξενοδοχείο για δείπνο.

Τρίτη του Πάσχα: Οινούσσες - Αθήνα 

Μπουφέ πρόγευμα και εκδρομή-έκπληξη (για τους ταξιδιώτες που αναχωρούν 18/4) με καραβάκι προς το νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών (έξοδα ατομικά), όπου στο λιμάνι μας υποδέχεται η γοργόνα, σήμα κατατεθέν του νησιού και της ναυτοσύνης του. Εκεί αδημονούμε να θαυμάσουμε τη φυσική ομορφιά και τα σημαντικά αξιοθέατα του νησιού όπως το ναυτικό μουσείο (έξοδα ατομικά) και το Μοναστήρι του Ευαγγελισμού, που έχει φιλοτεχνήσει με αγιογραφίες ο Φώτης Κόντογλου. Επιστρέφουμε στη Χίο όπου θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα.  

Extra tip: Στις ομορφιές της πόλης που θα απολαύσετε, ζητήστε να μάθετε για τον Αριούσιο οίνο (κράσι της Χίου), που σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ήταν το πρώτο κόκκινο κρασί στην ιστορία που τότε ονομαζόταν και μέλας οίνος (μαύρο κρασί), το οποίο εξαγόταν στην Αθήνα και στη Ρώμη ήδη από τον 5ο αιώνα και ήταν ακραία πολυτέλεια, να μπορεί κανείς να το γευτεί, γιατί ήταν σπάνιος και ακριβός.

 

Τιµή κατ’άτοµο, αεροπορικώς, 5 μέρες

 

13-17/4

14-18/4

Δίκλινο Superior Sea View

565

3ο άτομο έως 10 ετών

275

Μονόκλινο Superior Sea View

735

*Φόροι αεροδροµίου € 65 κατ' άτοµο 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Χίο-Αθήνα με SKY EXPRESS με δικαίωμα ανά επιβάτη μίας (1) αποσκευής μέχρι 20 κιλά και μίας (1) χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά
 • Εκδρομές ως πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο στη Χίο 
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο CHIOS CHANDRIS 4*
 • Μπουφέ πρόγευμα & δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
 • Μεταφορά προς την πόλη της Χίου για την παρακολούθηση του Επιταφίου
 • Μεταφορά στο Βροντάδο για την παρακολούθηση της Αναστάσιμης Λειτουργίας
 • Αρχηγός / Συνοδός
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδροµίου € 65 κατ' άτοµο  

Πτήσεις µε Sky Express (13-17/4):

Αθήνα – Χίος: 14:35 - 15:25       GQ242      

Χίος – Αθήνα: 21:55 - 22:45       GQ245

Πτήσεις µε Sky Express (14-18/4):

Αθήνα – Χίος: 07:20 - 08:10       GQ240    

Χίος – Αθήνα: 15:55 - 16:45       GQ245

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με το παραπάνω πακέτο , μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε ή να επισκεφθείτε το νέο μας γραφείο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας επί της οδού Ερμού 64 , 1ος όροφος ! Είμαστε εδώ για να σας προσφέρουμε ταξιδιωτικές υπηρεσίες 5 αστέρων και να σας λύσουμε κάθε απορία γρήγορα και αποτελεσματικά !

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 211 0127190-91

EMAIL : [email protected]


5star-Travel

Επικοινωνία

 • 5 Star Travel Services
 • Ερμού 64
 • ΤΚ 10551, Αθήνα

 • Τ. (+30) 211 0127190-91
 • F. (+30) 212 104 2565

 • Email. [email protected]
active³ 5.5 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης
active³ 5.5 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης