Μιλήστε μας για το ταξίδι σας

Ημ. αναχώρησης
Ημ. επιστροφής
Σχόλια

Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.Πληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-A85A989A Αεροπορική εκδρομή στην Καππαδοκία

Η Καππαδοκία, την οποία θα γνωρίσουμε αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο κέντρο της Μικράς Ασίας, με χαρακτηριστικούς γεωλογικούς σχηματισμούς και ηφαιστειακή υφή στο οροπέδιο που είναι 1.200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η λέξη Καππαδοκία είναι άγνωστη ετυμολογικά και λέγεται ότι σημαίνει η <<χώρα των όμορφων αλόγων>>. Ομιλούμενες γλώσσες ήταν η ελληνική, η αρμένικη, η τουρκική και η κουρδική. Κατά την περίοδο της Χριστιανικής εποχής και τον 1ο μ.Χ. αιώνα ο εξελληνισμός της εποχής ήταν πλήρης. Η  αρχαία Καισάρεια ήταν αξιόλογο κέντρο χριστιανισμού και πρώτη σε ιεραρχία και κύρος μητρόπολη του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, κάνοντας την Καππαδοκία κυρίαρχο κέντρο κάθε θρησκευτικής και εκπαιδευτικής δράσης, διατηρούμενο για αιώνες.

 

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

5ήμερη αεροπορική εκδρομή

Μοναδική αναχώρηση 26 Οκτωβρίου 2022

από 565 ευρώ !

 

Πρόγραμμα εκδρομής 

1η ημέρα: Αθήνα – Κωνσταντινούπολη – Καισάρεια

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, όπου θα ακολουθήσει πτήση για Καισάρεια. Άφιξη και αναχώρηση για επίσκεψη στην ξακουστή Καισάρεια, γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου, η οποία πήρε το όνομα της το 17 μ.Χ από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου Χετταίοι, Έλληνες, Εβραίοι και Σελτζούκοι, όλοι πέρασαν από εδώ και άφησαν την κληρονομιά τους σε αυτή την ιστορική πόλη που κατοικείται από το 3000 π.Χ.. Θα περιηγηθούμε σε αυτή την εντυπωσιακή πόλη, που εκτός από το πλούσιο παρελθόν της κουβαλάει και ένα πλούσιο παρόν αφού είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις που στηρίζουν και προωθούν την Τουρκική οικονομία, μια από τις “Τίγρεις της Ανατολίας». Στην πανοραμική ξενάγηση μας θα δούμε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τοίχοι του κάστρου της πόλης, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, κατά την διάρκεια της βασιλείας του Σελτζούκου σουλτάνου Alaattin Keykubat. Το Gupgupoglu Konagi, μια Οθωμανική έπαυλη του 18ου με όμορφα ξύλινα μπαλκόνια και πόρτες, στην οποίο τώρα στεγάζεται το Εθνογραφικό Μουσείο, και πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως τον μεντρεσέ Cifte, το Kursunlu τζαμί, το συγκρότημα του Mahperi Hunat Hatun και την σκεπαστή αγορά της πόλης. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα (δεν περιλαμβάνεται) αλλά και για να περπατήσουμε αυτή την ιστορική πόλη. Από την εξαιρετική, τοπική κουζίνα της ξεχωρίζουν το μαντί και ο παστουρμάς. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούμε καταστήματα αφιερωμένα σε αυτά τα αριστουργήματα της γαστρονομίας.  Αφήνουμε την Καισάρεια και αναχωρούμε για την Αβανο.Η Άβανος είναι κωμόπολη και διαμέρισμα της Επαρχίας Νεβσεχίρ στην Περιοχή Κεντρικής Ανατολίας της Τουρκίας, σε απόσταση 18 χλμ βόρεια του Νεβσεχίρ (Νεάπολη), της επαρχιακής πρωτεύουσας. Βρίσκεται στην ιστορική και τουριστική περιοχή της Καππαδοκίας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2000, ο πληθυσμός του διαμερίσματος είναι 35.145 από τους οποίους οι 12.288 ζουν στην πόλη Άβανος.Το διαμέρισμα καλύπτει έκταση 994 τετραγωνικών χιλιομέτρων, και το μέσο υψόμετρο είναι 920 μέτρα, με το υψηλότερο σημείο να είναι το όρος Ισμαήλ Σίβρισι στα 1.756 μέτρα. Η παλαιά πόλη της Αβάνου, που στην αρχαιότητα το όνομά της ήταν Βανέσσα, έχει θέα στον μεγαλύτερο ποταμό της Τουρκίας, τον Άλυν, που χωρίζει επίσης την Άβανο από την υπόλοιπη Καππαδοκία. Το διασημότερο ιστορικό χαρακτηριστικό της Αβάνου, το οποίο εξακολουθεί να είναι επίκαιρο και πολύ ορατό σήμερα, είναι η παραγωγή πήλινων αγγείων της· είναι επίσης η μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα στην κωμόπολη. Το εμπόριο κεραμικών σε αυτήν την περιοχή και τα αμέτρητα εργοστάσια αγγειοπλαστικής χρονολογούνται από την εποχή των Χετταιών, και ο κεραμικός πηλός από την κόκκινη ιλύ του Άλυος χρησιμοποιούνταν από πάντα. Αποτελεί δημοφιλή προορισμό λόγω της ελκυστικής παλαιάς πόλης με τα λιθόστρωτα δρομάκια και τη θέα στο ποτάμι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Πρωινό και επίσκεψη στην κοιλάδα του Περιστρέματος – Ιxλάρα (Ihlara) κατεβαίνουμε στον ποταμό Μελεντίζ και κάνουμε περίπατο στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησιές. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας πηγαίνουμε στην Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Επισκεπτόμαστε στη Μαλακοπή την υπόγεια πόλη και το ναό των Αγίων Θεοδώρων. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο , δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε  το σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου Άβανο, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ και επισκεπτόμαστε εργαστήριο κεραμικής. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της. Συνεχίζουμε με την κοιλάδα Δερβέντ και το όγδοο θαύμα του κόσμου: τις Καμινάδες των Νεράιδων που σχηματίστηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα. Διασχίζουμε τις κοιλάδες Ζέλβη, Πασαμπάγ και Κόραμα. Επισκεπτόμαστε εκκλησίες με καταπληκτικές αγιογραφίες (τη Σκοτεινή, την Κρυφή, της Παναγίας, των Σανδάλων, της Αγίας Βαρβάρας, του Φιδιού, του Μήλου, των Στεφάνων). Πηγαίνουμε στο Ούστχισάρ, στον «Ακραίο Πύργο», από όπου η θέα σε όλη την περιοχή είναι εκπληκτική. Επιστρέφουμε  στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: KAΠΠΑΔΟΚΙΑ

Σήμερα προτείνουμε στους τολμηρούς, μια … πτήση με το αερόστατο για να θαυμάσετε την Καππαδοκία από ψηλά ! Στη συνέχεια: Αναχώρηση για την κοιλάδα της αγάπης (Love Volley), το όνομα της το πήρε από τους τεράστιους βράχους σε σχήμα φαλού που κατακλύζουν το μέρος, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα «αγαπησιάρικο» και εντυπωσιακό τοπίο. Συνεχίζουμε με την υπόγεια πόλη της Καππαδοκίας Μαλακοπή. Η υπόγεια πόλη στη Μαλακοπή (Melegubu ή Derinkuyu) είναι η μεγαλύτερη που έχει ανασκαφτεί στην Τουρκία. Το συγκρότημα έχει συνολικά 11 επίπεδα, αν και πολλά από αυτά δεν έχουν ανασκαφεί. Καλύπτει μια έκταση 2.000 τετραγωνικών ποδών, η οποία πιθανόν να φτάνει τα 7.000 τετραγωνικά πόδια (650 τετρ. μέτρα). Κάθε επίπεδο θα μπορούσε να κλείσει ανεξάρτητα από τα άλλα. Η πόλη είναι συνδεδεμένη με άλλες υπόγειες πόλεις με σήραγγες πολλών χιλιομέτρων. Οι χώροι στις υπόγειες πόλεις είναι αρκετά στενοί οπότε αν κάποιος είναι κλειστοφοβικός καλύτερα να το αποφύγει. Επόμενη μας επίσκεψη η Σινασός. Περπατάμε στις ελληνικές γειτονιές με τα πανέμορφα αρχοντικά και επισκεπτόμαστε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.  Το απόγευμα θα δουμε το ηλιοβασίλεμα στην κόκκινη κοιλάδα (Red Valley). Επιστρέφουμε  στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Καισάρεια - Κωνσταντινούπολη - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Καισάρειας για την πτήση μας για την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη και ακολουθεί η πτήση της επιστροφής μας.

 

KΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ σε ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 565€

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 160 €

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • ΑΘΗΝΑ–ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ,ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ– ΑΘΗΝΑ με ΤURKISHAIRLINES με βαλίτσα 20 κιλά και χειραποσκευή 8 κιλά
 • Περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • 4 διανυκτερεύσεις σε  ξενοδοχείo 5 αστέρων με πρωινό και δειπνο στην Καππαδοκία
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό
 • Φ.Π.Α. & Ασφάλεια αστική ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων 195
 • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων
 • Φιλοδωρήματα
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • Ασφάλεια Ατυχήματος/Ξαφνικής Ασθένειας INTERAMERICAN για κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και για Covid-19  ( κόστος 25€)

Ξενοδοχεία:

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ  (ΑΒΑΝΟΣ) 

ΗΟΤΕLΑΜVRASYA 5 * με ημιδιατροφή ή παρόμοιο

Πτήσεις:

26/10  ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  04.00 – 05.30

26/10 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ 08.55-10.15

30/10 ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 16.55-18.20

30/10 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ 19.45-20.10

 

*Για την είσοδό σας στην Τουρκία δεν χρειάζεστε visa. Αρκεί ταυτότητα 15ετίας ή διαβατήριο νέου τύπου με ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών

 

Προαιρετικά:

➢ Πτήση με αερόστατο,ενδεικτικό κόστος κατ’άτομο: 240 ευρώ.

Στο αερόστατο χωράνε μεχρι 20 άτομα, η πτήση είναι πάντα ξημερώματα, αναχώρηση από το ξενοδοχείο περίπου ώρα 05:00’. Τη μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο – αερόστατο – ξενοδοχείο, αναλαμβάνει η εταιρεία με το αερόστατο. Επίσης προσφέρουν ένα ελαφρύ σνακ πριν την πτήση (έναντι πρωινού γεύματος) και μετά την πτήση, ένα αναμνηστικό σαν δίπλωμα πτήσης. Η ημερα που θα γίνει η πτήση εξαρτάται πάντα απο τις καιρικές συνθήκες (πραγματοποιείται μόνο καιρού επιτρέποντος) *οι κρατήσεις για το αερόστατο πρέπει να γίνουν αρκετά πριν την αναχώρηση μας για Καππαδοκία

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με το παραπάνω πακέτο , μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε ή να επισκεφθείτε το νέο μας γραφείο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας επί της οδού Ερμού 64 , 1ος όροφος ! Είμαστε εδώ για να σας προσφέρουμε ταξιδιωτικές υπηρεσίες 5 αστέρων και να σας λύσουμε κάθε απορία γρήγορα και αποτελεσματικά !

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 211 0127190-91

EMAIL : [email protected]


5star-Travel

Επικοινωνία

 • 5 Star Travel Services
 • Ερμού 64
 • ΤΚ 10551, Αθήνα

 • Τ. (+30) 211 0127190-91
 • F. (+30) 212 104 2565

 • Email. [email protected]
active³ 5.5 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης
active³ 5.5 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης