Μιλήστε μας για το ταξίδι σας

Ημ. αναχώρησης
Ημ. επιστροφής
Σχόλια

Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.Πληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-907D7E97 Αεροπορική εκδρομή Πάσχα 2023 στη Χίο

 ΠΑΣΧΑ 2023 ΣΤΗ ΧΙΟ

5ήμερη αεροπορική εκδρομή

Μοναδική αναχώρηση 14 Απριλίου 2023

από 445 ευρώ !

 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα: 14/04, Μεγάλη Παρασκευή (Αθήνα | Χίος | Περιήγηση πόλης | Επιτάφιος)

Συγκέντρωση στις 15:00 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση στις 16:30 για Χίο. Άφιξη στις 17:20, επιβίβαση στο πούλμαν και η γνωριμία μας με το νησί ξεκινά από το περίφημο και καλοδιατηρημένο κάστρο του. Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του λιμανιού της πόλης της με έκταση 180.000 τ.μ. και τα τείχη του περικλείουν οικιστικό σύνολο, με 650 κατοίκους περίπου. Αφού θαυμάσουμε τόσο τον υπέροχο χώρο όσο και την μαγευτική θέα θα καταλήξουμε στην πόλη της Χίου για να επισκεφτούμε το Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο Αργέντη. Το μουσείο περιλαμβάνει μια αξιόλογη συλλογή με ενδυμασίες καθώς και πολλά κεντήματα από διάφορα χωριά του νησιού. Τα υφαντά, τα εργαλεία, τα σκεύη, οι χαλκογραφίες, οι πίνακες, τα πορτραίτα των αρχόντων καθώς και διάφορα ξυλόγλυπτα αντικείμενα βοηθούν τον επισκέπτη να ανακαλύψει την καθημερινή ζωή των Χιωτών στη διάρκεια των αιώνων 17ο και 19ο. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του επιταφίου και τέλος αναχώρηση για το ξενοδοχείο διαμονής μας. Δείπνο σε μπουφέ με νηστίσιμες και αρτύσιμες επιλογές και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 15/04, Μεγάλο Σάββατο (Μουσείο Μαστίχας | Πυργί | Μεστά | Ανάσταση στο χωριό Βροντάδος)

Πρωινό σε μπουφέ και από την εκδρομή μας δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το σήμα κατατεθέν του νησιού και συγκεκριμένα το μουσείο αυτού του προϊόντος το μουσείο μαστίχας Χίου. Βρίσκεται στα Μαστιχοχώρια, σύνολο μεσαιωνικών χωριών στη Νότια Χίο, στο μοναδικό σημείο της Μεσογείου όπου καλλιεργείται και παράγεται η μαστίχα γνωστή σήμερα σε όλο τον κόσμο. Εδώ θα μάθουμε για την παραδοσιακή τεχνογνωσία της μαστιχοκαλλιέργειας και το πως η διαχείριση της μαστίχας ιστορικά διαμόρφωσε το αγροτικό και οικισμένο τοπίο της Χίου έως και σήμερα. Έπειτα θα επισκεφτούμε το «ζωγραφιστό χωριό», όπως το αποκαλούν πολλοί λόγω των περίτεχνων διακοσμητικών μοτίβων στις προσόψεις των οικημάτων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μεσαιωνικό χωριό της Χίου και παρ' όλες τις αλλοιώσεις που επέφεραν σ' αυτό ο χρόνος και οι ανθρώπινες επεμβάσεις, το Πυργί αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα ζωντανό μεσαιωνικό θρύλο. Ακολούθως θα επισκεφτούμε ένα από τα ωραιότερα χωριά του νησιού, χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο μνημείο, το μεσαιωνικό χωριό Μεστά. Η περίτεχνη αρχιτεκτονική του πηγάζει από τη Βυζαντινή περίοδο και το ίδιο το χωριό είναι χτισμένο σαν ένα κάστρο. Τα σπίτια, μικρά και πέτρινα, χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, σχηματίζουν στην εξωτερική περίμετρο του οικισμού ένα ισχυρό προστατευτικό τείχος. Η βόλτα στα μικρά σοκάκια του χωριού, κάτω από τις καμάρες που σχηματίζουν τα μπαλκόνια, προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία. Χρόνος για περίπατο, καφέ και φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα μεταβούμε στο χωριό Βροντάδος για να παρακολουθήσουμε το έθιμο του ρουκετοπόλεμου. Πρόκειται για μια ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες ενορίες της πόλης, αυτές του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερυθιανής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το Αναστάσιμο δείπνο με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά και άλλες λιχουδιές. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 16/04, Κυριακή του Πάσχα (πασχαλινό γεύμα και απογευματινή βόλτα στην πόλη)

Χριστός Ανέστη! Πρωινό και σιγά - σιγά έχοντας ελεύθερο χρόνο ετοιμαζόμαστε για το μεγάλο γλέντι. Το παραδοσιακό αρνί, οι διάφοροι κρύοι και ζεστοί μεζέδες, το κοκορέτσι και οι γεμάτοι μπουφέδες συνοδεία ζωντανής μουσικής συνθέτουν το αξέχαστο Ελληνικό Πασχαλινό τραπέζι. Θα Νωρίς το απόγευμα θα υπάρξει προαιρετική μεταφορά στην Χώρα για το καφέ και το γλυκό μας αλλά και αγορά τοπικών προϊόντων. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 17/04, Δευτέρα του Πάσχα (Προαιρετική κρουαζιέρα στις Οινούσσες)

Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και σήμερα θα πραγματοποιήσουμε κρουαζιέρα στις πανέμορφες Οινούσσες. Εν πλω διαδρομή ανατολικά της Χίου για περίπου μία ώρα και φτάνουμε στο γραφικό λιμανάκι όπου μας καλωσορίζει η χάλκινη γοργόνα, με το στέμμα και το ιστιοφόρο στο αριστερό της χέρι, σήμα κατατεθέν που χαρακτηρίζει τη ναυτική παράδοση του νησιού. Περπατώντας στην πλατεία Ναυτοσύνης, συναντάτε το άγαλμα του Αφανούς Ναύτη, το πρώτο άγαλμα στην Ελλάδα, που αφιερώθηκε στους απολεσθέντες ναυτικούς. Επίσκεψη στο εντυπωσιακό Ναυτικό Μουσείο, και χρόνος ελεύθερος για καφέ, περίπατο στα γραφικά δρομάκια και φυσικά παραδοσιακό φαγητό. Έπειτα, γεμάτοι όμορφες εικόνες, θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι για την επιστροφής μας στην Χίο. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: 18/04, Τρίτη του Πάσχα (Νέα Μονή Χίου | Αυγώνυμα | Πτήση επιστροφής)

Πρωινός μπουφές και αναχώρηση για την Νέα Μονή Χίου, κτίσμα του 11ου αιώνα και αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Καλύπτει μια έκταση 17.000 τετραγωνικών μέτρων και γεωγραφικά βρίσκεται στο κέντρο του νησιού. Σήμερα το Μοναστήρι κατατάσσεται στα μνημεία που είναι υπό την προστασία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Έπειτα θα επισκεφτούμε το χωριό Αυγώνυμα. Είναι κτισμένο σε υψόμετρο 500 μέτρων και συγκαταλέγεται στα Μεσαιωνικά χωριά του νησιού με τον ιδιότυπο φρουριακό αρχιτεκτονικό ρυθμό τους. Τα σπίτια είναι χτισμένα από πέτρα και με μικρά παράθυρα τα οποία χρησιμοποιούνταν για να προστατεύονται από τις πειρατικές επιδρομές κατά τον Μεσαίωνα. Πολλά σπίτια επικοινωνούσαν μεταξύ τους, ακόμα υπάρχουν τα περάσματα (κτισμένες σήμερα πόρτες) από σπίτι σε σπίτι για να υπάρχει οδός διαφυγής όταν ο εχθρός έμπαινε στο ένα σπίτι. Χρόνος για καφέ και φαγητό και έπειτα πορεία προς το αεροδρόμιο της Χίου για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση 20/03 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων.

Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 10%.

Τιμές κατ’ άτομο

Τύπος Δωματίου

Golden Sand Beach Hotel 4*

Grecian Castle Resort Hotel 4*

Δίκλινο

445 €

485 €

3ο άτομο ενήλικας

375 €

415 €

3ο άτομο παιδί έως 5

235 €

235 €

4ο άτομο παιδί έως 5

295 €

310 €

3ο άτομο παιδί 6 - 12

355 €

385 €

Μονόκλινο

545 €

585 €

 

Περιλαμβάνονται:

 • Τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο επιλογής σας (Golden Sand Beach Hotel 4* στον Καρφά ή Grecian Castle Resort Hotel 4* 400 μέτρα από την πόλη της Χίου)
 • Πρωινό καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
 • Νηστίσιμο δείπνο την Μεγάλη Παρασκευή 14/04 σε πλούσιο μπουφέ με ποικιλία ορεκτικών, σαλάτες και πεντανόστιμα κυρίως πιάτα
 • Αναστάσιμο δείπνο το Μεγάλο Σάββατο 15/04 με παραδοσιακή μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά, ολόφρεσκες σαλάτες και κρεατικά
 • Πασχαλινό γεύμα με ζωντανή μουσική την Κυριακή του Πάσχα 16/04 με παραδοσιακό αρνάκι στο φούρνο και πλούσιο μπουφέ με κοκορέτσι, σαλάτες, κρύα και ζεστά ορεκτικά και ποικιλία γλυκών
 • Δείπνο την Δευτέρα του Πάσχα 17/04 σε πλούσιο μπουφέ με ποικιλία ορεκτικών, σαλάτες και πεντανόστιμα κυρίως πιάτα
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Sky Express με βαλίτσα 20 kg & χειραποσκευή 8 kg ανά άτομο
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
 • Αρχηγός εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Γεύματα και δείπνα εκτός ξενοδοχείου
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ο φόρος διαμονής αξίας 3€ το δωμάτιο ημερησίως
 • Η προαιρετική κρουαζιέρα στις Οινούσσες
 • Ο Φόρος αεροδρομίων αξίας 65€ το άτομο
 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Πτήσεις:

14/04       Αθήνα – Χίος     16:30 – 17:20

18/04       Χίος – Αθήνα     15:55 – 16:45

Σημαντικό:

 • Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αν κριθεί αναγκαίο

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με το παραπάνω πακέτο , μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε ή να επισκεφθείτε το νέο μας γραφείο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας επί της οδού Ερμού 64 , 1ος όροφος ! Είμαστε εδώ για να σας προσφέρουμε ταξιδιωτικές υπηρεσίες 5 αστέρων και να σας λύσουμε κάθε απορία γρήγορα και αποτελεσματικά !

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 211 0127190-91

EMAIL : [email protected]


5star-Travel

Επικοινωνία

 • 5 Star Travel Services
 • Ερμού 64
 • ΤΚ 10551, Αθήνα

 • Τ. (+30) 211 0127190-91
 • F. (+30) 212 104 2565

 • Email. [email protected]
active³ 5.5 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης
active³ 5.5 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης