Μιλήστε μας για το ταξίδι σας

Ημ. αναχώρησης
Ημ. επιστροφής
Σχόλια

Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.Πληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-E6929A28 Αεροπορική εκδρομή Πάσχα 2023 στη Μυτιλήνη

 ΠΑΣΧΑ 2023 ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

5ήμερη αεροπορική εκδρομή

Aναχωρήσεις 13 & 14 Απριλίου 2023

από 515 ευρώ !

 

Πρόγραμμα εκδρομής

Μ. Πέμπτη: Αθήνα - Λέσβος

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για τη Λέσβο. Άφιξη στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα Μυτιλήνη, όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα, καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά). Εγκατάσταση στο ολοκαίνουργιο (2023) ξενοδοχείο μας Mythical Coast 5* για ξεκούραση. Το βραδάκι δείπνο στο ξενοδοχείο και μεταφορά στην εμβληματική εκκλησία του Αγίου Θεράποντα στο κέντρο της πόλης, για την παρακολούθηση της λειτουργίας των Δώδεκα Ευαγγελίων.

Μ. Παρασκευή: Άγιος Ραφαήλ - Πόλη Μυτιλήνης - Παναγιούδα

Μετά από το πρωινό μας (και την άφιξη των υπόλοιπων ταξιδιωτών), επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τις Καρυές και το πασίγνωστο μοναστήρι και ιερό τόπο - μέσα στα λιόδεντρα - των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Με απόλυτη κατάνυξη και σεβασμό θα γίνει το προσκύνημα μας και θα νιώσουμε τα μαρτύρια των Αγίων. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην πόλη της Μυτιλήνης όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο (έξοδα ατομικά) και πεζοί με ξεναγό, θα δούμε τις εκπληκτικές-εντυπωσιακές εκκλησίες της πόλης και τα ευρήματα από το πέρασμα των χιλιάδων ετών της ιστορίας του νησιού. Στη συνέχεια, θα δούμε το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης TERIAD (έξοδα ατομικά) και θα μεταβούμε στην Παναγιούδα, ένα τοπίο που θυμίζει φωτογραφικό card postal, όπου και θα  γευτούμε ντόπιους εκλεκτούς μεζέδες (έξοδα ατομικά). Αργότερα το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση, Νηστίσιμο δείπνο και το βράδυ παρακολούθηση του επιταφίου στην μητρόπολη της πόλης

Μ. Σάββατο: Μονή Λειμώνος - Σίγρι - Σκάλα Ερεσού

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η μέρα μας ξεκινάει περνώντας από την ξακουστή Καλλονή, όπου θα επισκεφθούμε την Μονή Λειμώνος, που ιδρύθηκε από τον Ιγνάτιο Αγαλλιανό και διαθέτει ένα μουσείο με σπάνια λαογραφικά και εκκλησιαστικά κειμήλια. Συνεχίζουμε για το Σίγρι στα δυτικά του νησιού, όπου βρίσκεται το απολιθωμένο δάσος, το οποίο ανήκει στο Παγκόσμιο Δίκτυο Πάρκων της Unesco. Εκεί, εκτός από το μουσείο θα δούμε και απολιθωμένους κορμούς δέντρων, σε μια έκταση 150 χιλιάδων στρεμμάτων, που δημιουργήθηκαν πριν 15-20 εκατομμύρια χρόνια από έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα. Συνεχίζουμε για την Σκάλα Ερεσού, ένα από τα σημαντικότερα παραθεριστικά μέρη της Λέσβου. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο σε κάποιο από τα ταβερνάκια της περιοχής για το γεύμα μας (έξοδα ατομικά). Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ θα μεταβούμε για την εντυπωσιακή Ανάσταση στην πανέμορφη εκκλησία του Αγίου Νικολάου σε ένα θέαμα φαντασμαγορικό από τα βεγγαλικά και το άκουσμα των ψαλμών. Στη συνέχεια θα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για το Αναστάσιμο δείπνο.

Κυριακή του Πάσχα: Αγιάσος - Πλωμάρι - Μυτιλήνη

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Μετά το πλούσιο πρωινό μας και περνώντας από την Καρήνη με τα αιωνόβια δέντρα, θα σταματήσουμε στον πλάτανο που έμενε ο Θεόφιλος Κεφαλάς - Χατζημιχαήλ όταν εργαζόταν στην περιοχή. Συνεχίζουμε για τον παραδοσιακό οικισμό της Αγιάσου, με την μοναδική ντόπια διάλεκτο και την εκκλησία της Βρεφοκρατούσας, της οποίας η εικόνα είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά και για πολλά χρόνια ήταν τυλιγμένη με ύφασμα από μαστίχα και κερί. Αφού γευτούμε καφέ και γλυκό στα πλακόστρωτα σοκάκια απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών, θα κατηφορίσουμε προς το Πλωμάρι, για να επισκεφτούμε την ποτοποιία Βαρβαγιάννη (έξοδα ατομικά). Για περισσότερα από 50 χρόνια, η οικογενειακή επιχείρηση έχει κάνει το ελληνικό ούζο να ακούγεται και να απολαμβάνεται παγκοσμίως. Επιστροφή για το Πασχαλινό μας γεύμα στο ξενοδοχείο και μετά το απόγευμα, ελεύθερος χρόνος στην πόλη.

Δευτέρα του Πάσχα: Μανταμάδος - Μόλυβος

Μετά το πλούσιο πρωινό μας αναχωρούμε για το παραδοσιακό χωριό Μανταμάδο, όπου τιμώνται οι Ταξιάρχες των εννέα αγγελικών ταγμάτων του ουρανού και ιδιαίτερα ο Ταξιάρχης Μιχαήλ. Θα δούμε την μοναδική στα παγκόσμια χρονικά εικόνα του Ταξιάρχη, που είναι φτιαγμένη από πηλό και αίμα, καθώς και τα ιερά άμφια του Γρηγορίου του Ε’. Η διαδρομή μας συνεχίζεται και περνώντας από την παραθαλάσσια Πέτρα, φτάνουμε στoν Μόλυβο (ή Μήθυμνα), που δεσπόζει πανέμορφος και ριζωμένος στο βράχο, με το κάστρο του στην κορυφή και με σπάνια αρχιτεκτονική δομή. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό (έξοδα ατομικά), μεταφορά στο αεροδρόμιο για τους φίλους που θα φύγουν αυτή την ημέρα, ενώ οι υπόλοιποι επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και δείπνο.

Τρίτη του Πάσχα: Άγιος Ραφαήλ - Παππάδος - Μουσείο Λαδιού Βρανά – Πέραμα – Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα και επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ, που σήμερα γιορτάζει και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες πιστούς από όλον τον κόσμο. Αφού εκπλαγούμε από όσα ακούσουμε στις κατακόμβες, θα ακολουθήσει μια ωραία διαδρομή προς τα χωριά της Γέρας, με τους πολλούς ελαιώνες και τα αιωνόβια δέντρα που εναρμονίζονται με το όλο τοπίο. Στον Παππάδο, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Γέρας, θα εντυπωσιαστούμε από τα αρχοντικά που θυμίζουν την ευημερία μιας άλλης εποχής, μεταξύ των οποίων και το αρχοντικό Βρανά, όπου κατοικούσε η μητέρα του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη. Εκεί θα επισκεφθούμε και το Ελαιοτριβείο – Μουσείο Βρανά (έξοδα ατομικά), ένα από τα παλαιότερα ελαιοτριβεία της Λέσβου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Πέραμα με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα στον κόλπο με τα όμορφα ταβερνάκια (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στην πόλη για τα τελευταία ψώνια – σουβενίρ και μετάβαση στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα.

Extra tip: Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να γευτείτε τα τοπικά προϊόντα (αλίπαστα, αμυγδαλωτά, λαδοτύρι, μαρμελάδες, μέλι, ελιές, ούζο, γλυκά του κουταλιού, διαφόρων ειδών τοπικά τυριά) και τις σπεσιαλιτέ του νησιού (σουγάνια– γεμιστά κρεμμύδια, κολοκυθολούλουδα, διάφορα τηγανητά, γκιουζλεμέδες και πολλά άλλα).

 

Τιµή κατ’άτοµο, αεροπορικώς, 5 μέρες

 

13-17/4

14-18/4

Δίκλινο

515

3ο άτομο

455

Μονόκλινο

595

*Φόροι αεροδρομίου 65 € κατ’ άτομο

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μυτιλήνη-Αθήνα με SKY EXPRESS ή AEGEAN  με δικαίωμα ανά επιβάτη μίας (1) αποσκευής μέχρι 20 κιλά και μίας (1) χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά
 • Εκδρομές ως πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο στη Μυτιλήνη
 • Διαμονή στο ολοκαίνουργιο (2023)  και πολυτελές ξενοδοχείο MYTHICAL COAST 5* 
 • Μπουφέ πρόγευμα & δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
 • Αρχηγός / Συνοδός
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίου € 65 κατ' άτομο 

Πτήσεις µε Aegean (13-17/4):

Αθήνα – Μυτιλήνη: 17:10 - 18:10     ΟΑ 6254      

Μυτιλήνη – Αθήνα: 16:45 - 17:45     ΟΑ 6255

Πτήσεις µε Sky Express (14-18/4):

Αθήνα – Μυτιλήνη: 06:45 - 07:45       GQ 300    

Μυτιλήνη – Αθήνα: 21:50 - 22:55       GQ 305

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με το παραπάνω πακέτο , μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε ή να επισκεφθείτε το νέο μας γραφείο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας επί της οδού Ερμού 64 , 1ος όροφος ! Είμαστε εδώ για να σας προσφέρουμε ταξιδιωτικές υπηρεσίες 5 αστέρων και να σας λύσουμε κάθε απορία γρήγορα και αποτελεσματικά !

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 211 0127190-91

EMAIL : [email protected]


5star-Travel

Επικοινωνία

 • 5 Star Travel Services
 • Ερμού 64
 • ΤΚ 10551, Αθήνα

 • Τ. (+30) 211 0127190-91
 • F. (+30) 212 104 2565

 • Email. [email protected]
active³ 5.5 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης
active³ 5.5 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης